Jordbruksverket har i samarbete med Sweco, Eldrimner och flera mathantverksföretag genomfört en omfattande studie för att kartlägga trender och förändringar som påverkar småskaliga livsmedelsföretag på landsbygden. Studien, som bygger på intervjuer och workshops med branschaktörer, syftar till att ge företagare vägledning i hur de kan anpassa sig och dra nytta av de rådande samhällstrenderna. Rapporten: Små livsmedels- och mathantverksföretag på landsbygden. Utmaningar och möjligheter för hållbar lönsamhet
Lantbruket Kärrbo Prästgård har redan haft ett stort klimatfokus under 20 års tid. Nu tar bonden Ulf Andersson med familj ytterligare ett stort kliv in i framtiden. Läs artikeln.
Buffé har besökt Strömmens Gårdsmejeri i Ånge som är prisbelönt för sina goda ostar. Film via Youtube
Varje kväll däckar han framför TV:n. Ska det fortsätta så här hela livet? Christoffer Lindahl bestämmer sig för att byta sitt välbetalda jobb som bilförsäljare mot ett liv som fårfarmare. Men ska det gå? Lyssna här
ATL-TV besöker det prisade företaget Långaryds Lamm