Jordbruksverket har i samarbete med Sweco, Eldrimner och flera mathantverksföretag genomfört en omfattande studie för att kartlägga trender och förändringar som påverkar småskaliga livsmedelsföretag på landsbygden. Studien, som bygger på intervjuer och workshops med branschaktörer, syftar till att ge företagare vägledning i hur de kan anpassa sig och dra nytta av de rådande samhällstrenderna.
Rapporten: Små livsmedels- och mathantverksföretag på landsbygden. Utmaningar och möjligheter för hållbar lönsamhet
En resa runt fårgårdar i världen via sociala medier, dock håller vi oss i engelskspråkiga delar. Målsättningen har varit att bjuda på variation när det gäller nationalitet, fårraser, innehåll och ambitionsnivå, men innehållet är inte ”kontrollerat”.
Hämta Om krisen eller kriget kommer – till Sveriges lantbruksföretagare
Svenska Fåravelsförbundets tidning heter Fårskötsel och utkommer 8 gånger per år, den ingår i medlemskapet. Nummer 3 2022 finns som provnummer i digitalt format. Läs den här!
Kritik, kriminalitet och hot mot svensk djurproduktion - Lantbruksföretagarnas perspektiv
Swedres-Svarm redovisar antibiotikaanvändning och resistensläge inom djur- och humanvården i Sverige. Rapporten ges ut årligen i samarbete med Folkhälsomyndigheten.
Läs mer på SVAs hemsida
Rapporten Swedres-Svarm
Faktablad om antibiotika och djur
Kunskapsbank över traditionell matkultur i Sverige. Besök hemsidan.
"Kungens får" har varit allmänhetens informella benämning på får som betat i Drottningholm och på Djurgården i Stockholm, men inga av dessa får har någonsin ägts av kungen. Kungens får är också ett registrerat varumärke som sedan 2008 ägs av Kungliga Djurgårdsförvaltningen.