Lammbönder satsar exklusivt

Gourmetlamm Gotland heter ett nystartat företag som ska leverera högkvalitativt, färskt lammkött till ett Stockholmsföretag året om.

Den första leveransen gick för två veckor sedan. Till en början handlar det om 20 lamm per vecka.

Men i veckorna runt påsk vill Stockholmsföretaget ha 50 djur per vecka. Lammen slaktas på Gotland men styckas och vidareförädlas av Stockholmsföretagaren, ibland direkt i hans butiker, bland annat i Söderhallarna.

Bakom Gourmetlamm Gotland står sex yngre lammbönder med gårdar från Hamra i söder till Hall i norr. De vill profilera det gotländska lammet och de gör det i en tid då trenden säger att lammkött är helt rätt. Genom att gå samman kan de leverera de volymer som krävs och de kan garantera leveranser varje vecka hela året.
Se bilder och läs artikeln på helagotland.se

Vill du läsa mer så finns det även en artikel på gotland.net