Relationsmat från regenerativa jordbruk

Kurs 3-4 september i Jämtland 2018

Knytkraft arrangerar en inspirationkurs:
Genom ett kunskapsutbyte mellan deltagare och föreläsare vill vi inte bara bevara det gröna kulturarvet, utan även lyfta fram det som en kraft för innovation.

Vi ser fäbodens biologiska mångfald och principer som en grund för relationsmat från regenerativa jordbruk – jordbruk som bygger hållbarhet.

Fäbodens måltid och livsmedel är fylld av tradition, och är samtidigt en kraft för nya hållbara måltidsupplevelser, även för export.

jmtlndkurs

Föreläsare

  • Fävikenkockar
  • Mattias Dernelid är en av Sveriges främsta experter på att utveckla högklassiga matprodukter med ”smak av en plats”. Han är en av grundarna till föreningen Exceptionell Råvara och är inom koncernen Martin & Servera ansvarig för Smakriket som arbetar med att utveckla lokala mat- produkter till lönsamma produkter, allt från en lokal marknad till exportmarknad.
  • Urban Laurin från Knytkraft, öppen innovation ekonomisk förening, som är initiativtagare till kunskapsserien Grönt kulturarv och innovation. Han har arbetat med Måltidsturism under drygt 20 år.
  • Thorsten Laxvik, landsbygdsprofet som utvecklar Bredbandsbullerbyar, varit drivande i ut- vecklandet av Norrbete, Edsele kotell, Rafnaslakt, föreningen Exceptionell Råvara och förfat- tare till boken ”Rött kött på rätt sätt”. Nu är det intensiv satsning på Slaktarn som ligger i Halåsen.
  • Anita Myhr från Myhrbodarna. En legend och inspiratör för kockar bl.a. från Fäviken Magasinet och Noma.
  • Håkan Tunón, forskningsledare vid Centrum för biologisk mångfald, SLU. Expert på traditionell kunskap för hållbar biologisk mångfald.
  • Anita och Manuel Wetter från Wetters Gård i Skärvången. Familjen som flyttade från Schweiz för att på ett hållbart sätt föda upp djur, slakta och förädla charkprodukter med smak av en plats.

Hela kursprogrammet och mer info här ››