Statistikplattform kött
Hur ser trenderna ut? Vad går bäst och hur är läget i dag jämfört med förr? I den här unika databasen, som uppdateras varje vecka, får du den ultimata statistiken för nöt, gris och lamm.
Hur ser trenderna ut? Vad går bäst och hur är läget i dag jämfört med förr? I den här unika databasen, som uppdateras varje vecka, får du den ultimata statistiken för nöt, gris och lamm.
Med stigande priser på insatsvaror och inflation är det viktigt att man ser över priset på sin lammlåda och följer med i prisutvecklingen.
Theo den Braver tipsar om hur man gör en priskalkyl, för att kunna sätta rätt pris när man säljer lammkött direkt till kund.
”Om vi bara äter vegetariskt kan vi producera mer mat på mindre yta” är ett argument som vi får höra ibland. Stämmer det? Svenskt Kött synar fakta och reder ut hur det ligger till.
Viktor Tornberg utses till ny VD på KLS Ugglarps och tillträder den 1 mars 2022. Han efterträder Jonas Tunestål som i samband med detta lämnar bolaget.
Källa LRF Jobbar du inom restaurangbranschen, eller känner du någon som gör det? Sprid då ordet om den digitala utbildningen om det svenska köttets mervärde och hur det kan bidra till hållbara och goda affärer. LRF Kött och projektet ”Mer svenskt kött på restaurang” fortsätter nu arbetet genom att hjälpa krögare, kockar och restaurangpersonal att […]
Text och foto Svenskt Kött De svenska höstlammen är särskilt bra för den biologiska mångfalden men bara en tredjedel av det vi äter är svenskt. Gör skillnad och välj svenskt lammkött. Höstlammen är särskilt bra för den biologiska mångfalden. De föds på våren och får gå ute på bete och stärka den biologiska mångfalden hela […]
Vid SFs Åsstämma i Mora 2019 antogs motion 2 om åldersbestämning vid slakt. Det arbete som gjort under året med frågan redovisas här. Motion 2 2019 Åldersbestämning vid slakt Bakgrund Idag är det ibland ett lotteri när djur sänds till slakt. Det är en stor spridning på vad som klassas som lamm eller får. Det […]
10 miljoner kronor. Så mycket kräver företrädare för animalieproducenterna i extra statligt anslag för att lindra effekterna av den nya modellen för slakteriernas kontrollavgifter. Under fredagen samlades representanter för Svensk Fågel, Svenska Köttföretagen och LRF till ett möte med landsbygdsminister Jennie Nilssons (S) statssekreterare Per Callenberg. Mötet gällde de förändringar av slakteriernas kontrollavgifter som införs […]
Mot slutet av varje slaktavräkning finns ett antal avdrag per gris eller per kilo kött. Men till vilka organisationer går egentligen dessa pengar och vad används de till? Grisföretagaren kollade upp saken. Gård & Djurhälsan, Stiftelsen Svensk Lantbruksforskning, Svenskt Kött och Svenska Köttföretagen berättar om hur dessa medel bidrar till verksamheterna, varför branschutvecklingspengen kom till […]
Det lilla slakteriet Strömdahla i Västerbotten har under de senaste åren haft allt svårare att få tag på personal. Nu är situationen akut och enligt ägaren Patrik Strömdahl kan företaget tvingas lägga ner redan i april. Förutom makarna Patrik och Therese Strömdahl skulle det lilla lokala slakteriet egentligen behöva ytterligare tio heltidsanställda. Men i dagsläget […]
Registrera lammen senast tre månader efter födseln!
Regler för registrering av rasrena djur
Registrering av importerat avelsmaterial
Att köpa djur med dokumentation (film)
Seminbaggar 2024
Filmer om Elitlamm
Lista över mönstrare
Mönstringsinstruktioner för pälsraser 2022
Att tolka avelsvärden
Verifiera härstamning med hjälp av DNA